Savjeti za turiste

Kako se obući ?

S obzirom da se Park prirode Blidinje nalazi na 1200 m n/v, vremenske prilike su često nepredvidive stoga se može dogoditi da čak i u sred ljeta temperature budu dosta niske. Vođeni tim činjenicama, savjetujemo vam da pored svoje sezonske odjeće ponesete adekvatnu odjeću za hladnije vremenske uvjete.

U jesen i proljeće, Planina također zna biti jako prevrtljiva i uglavnom kišovita i hladna, tako da je odjeća dugih rukava zaista neophodna, kao i nepromočiva obuća.

Zimski uvjeti na Blidinju znaju biti extremni, i temperature se uglavnom ne dižu iznad ništice, praćene su jakim udarima vjetra te velikom količinom snježnih padalina. S obzirom na to, nužno je da posjedujete odgovarajuću odjeću i obuću prilagođenu ovakvim vremenskim uvjetima.

 

Najam skijaške opreme

U neposrednoj blizini skijališta, nalazi se nekoliko iznajmljivača skijaške opreme. Oprema je dostupna tijekom cijelog radnog dana, a moguće je iznajmiti kompletan skijaški program; od pancerica i skija, do štapova i kaciga, te sanjki i snowboard-a. Svu opremu je moguće iznajmiti na veći broj dana, ovisno o trajanju vašeg boravka na Blidinju.

 

Kupovina ski karata

Ski karte je moguće kupiti u samom Ski centru, tijekom cijeloga radnoga dana. U ponudi su poludnevna, dnevna i karta za jednu vožnju, kao i sezonska ski karta. Sve vrste karata su podijeljene u dvije kategorije, za odrasle i za djecu.

 

Parking u Parku prirode Blidinje

U Parku prirode Blidinje su dostupna parking mjesta u sklopu svih ugostiteljskih i smještajnih objekata, kao i u  Ski centru. Naknade za navedeni parking se ne plaćaju. U sklopu našeg Parka ne postoji javni ili bilo kakav oblik parkinga pod videonadzorom koji se naplaćuje.

 

Zabrane u Parku prirode Blidinje

U Parku prirode Blidinje strogo je zabranjeno neovlašteno loženje  vatre, divlje odlaganje otpada, lov, ribolov, te bilo kakva zloupotreba svih prirodnih resursa u nedozvoljene svrhe.

Kako doći do destinacije ?

Prilazni putevi :

  • Iz smjera Posušja preko Rakitna;
  • Iz smjera Tomislavgrada preko Lipe;
  • Iz smjera Mostara preko Jablanice,Doljana;
  • Iz smjera Mostara preko Goranaca i Rosnih poljana;
  • Iz smjera Rame preko Orašca i Kedžare;
  • Iz smjera Širokog Brijega preko Posušja ili preko Izbična,Rakitna, ili preko Ladine i Rosnih poljana.

Servisne informacije & stanje na putevima

U zimskom periodu čiste se putevi preko Rakitna, Lipe i Doljana.

Za svakodnevno informiranje oko stanja na pristupnim cestama prema Parku, količini snijega i radu Ski centra, pratite nas na našim službenim Facebook i Instagram stranicama, ili nas kontakirajte na navedene kontakt telefone.

Za angažman zimske službe i čišćenje prilaznih puteva prema vikendicama, možete se obratiti na broj +387 63 477 525

Važni brojevi telefona

Centar za obavještavanje 121
Policija 122
Vatrogasci 123
Hitna pomoć 124
Pomoć na cesti HAK BiH 1288
BIHAMK 1282
Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja +387 63 00 11 22